25. okt, 2017

Mina tankar om utställning.

Utställning ska gynna katten inte uppfödarna. Idag kan man undra om det är uppfödarna som döms och inte deras katter.
Domarna ska se till att katten inte blir feldömda. Katten håller på att bli ”missbildade” varför jo för att domarna tar fram de som är extrem typade vilket som skiljer så från standaren. Nom katter som har jätte mycket vita hår. Kala fläckar i pälsen och dåliga pälsar. Snart är det dags att skriva om standaren på alla katter för ingen följer den eller tolkar den som de vill.
Till och med Veterinärer tycker att det har gått för långt när det gäller näsornas längd.

Titlen årets uppfödare bör ändras för det blir fel marknadsföring med den titeln. Varför inte kalla det årets utställare för då talar man om att det rör sig om.

Varför kan man inte göra en tävling för hobby uppfödarna och en för stor uppfödare. Hoppy upfödarna har det inte lätt att tävla mot de stora som kan ta hur många katter som helst med sig. Så varför inte alla som tar merän 4 kullar /år är ”företagare”
dessa stora är kända av domarna och har lättare att komma fram.

Varför inte ändra hela konceptet att ägarna eller assistenterna inte är med vid bedömning. Vi utställare kan sätta in katterna i en tom bur sedan gå ut så får domarna döma katterna innan vi klär burarna. Man kan sätta alla domarens katter i en rad. Så han bara behöver gå vid sina katter. Sedan kan domarna ta fram vissa katter både dåliga och bra och berätta om dem. Sedan tar fram deras bästa katter till  en nom. Vilket de har gjort en lista på som de har lämnat till ansvarig på utställningen.

Varför inte ha som regel att alla som är färdiga ska få gå hem innan panelen börjar.
Som det är nu så får publiken ändå inte se alla katterna. För det står stolar,bord trimbord och ägarna sitter framför burarna. Katterna sover i sina igloos eller burarna är mörka så man ser ingen katt. Eller de är upp till bedömning. Så man kan inte skylla på att de inte få se katterna de betalar för.

Med dessa ändringar så kanske fler vill ställa ut.

Danska utställare ska bli behandlade som vi svenskar blir alltså inte få några priser vid titeltagningar. Ut få köpa dem precis som vi får hos dem. Det kostar ca lika mycket att ställ hos dem som det kostar hos oss isverige, för var det billigare men inte nu.

Varför ska vi behöva åka till olika länder när vi ställer på internationell utställningar.
Vi har samma domare och samma motståndare här som i utlandet.
ska det vara så här att vi måste till utlandet så skulle vi får räkna poänge till årets…  med.

Oj detta blev långt. Hoppas ni förstår mina tankar.